Nieuwtjes uit Julianadorp

Nieuws van Zee

Het laatste nieuws

Het Reddingsmuseum vernieuwd.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee.

Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.

Ook is er aandacht voor de reddingmaatschappij, redders, bijzondere reddingacties, scheepsrampen, reddingsbrigades, search en rescue-diensten van de Marine en Luchtmacht, de Kustwacht, veiligheid op het water, scheepscommunicatie, navigatie, het weer, bebakening en divers reddingmaterieel.


 

Jan van Engelenburg

Jan van Engelenburg

Voor het museum liggen historische reddingboten als Insulinde (1927), Johan de Witt (1941), Prins Hendrik (1951), Javazee (1967) en Tjerck Hiddes (1975).
De Johan de Witt maakt dagelijks – maar niet in de winter – tussen 13:00 en 16:00 uur rondvaarten in de Binnenhaven. Vaartochten met de andere boten zijn op afspraak mogelijk.

Voor families, verenigingen en schoolreisjes zijn er leuke en leerzame speur- of doetochten in het museum.

Onze museummedewerkers doen hun best uw bezoek tot een succes te maken!

Het laatste nieuws

geplaatst op 25 juli 2014

DEN HELDER - Rondsnuffelen op een bijna honderd jaar oude tjalk of klipper? Dat zal in het eerste weekeinde van augustus geen probleem zijn. De Flaneerkade en de grachten van de Museumhaven rond het Willemsoordcomplex liggen dan vol met wel 170 historische vaartuigen en er zullen er heel wat open zijn voor publiek.

Willemsoord Werfgoed, zaterdag 2 en zondag 3 augustus op en bij Oude Rijkswerf Willemsoord.

Het zijn allemaal (soms permanent bewoonde) zeil- en motorboten van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB).

De club komt elk jaar een keer bij elkaar en doet dat deze keer in Den Helder, op uitnodiging van de stichting Museumhaven. Er staan besloten clubactiviteiten op het programma en er is een excursie naar het marinebedrijf, maar de zaterdag en zondag zijn voor het publiek. Dat kan zich beide dagen tussen elf en vijf uur vermaken met een evenement dat Willemsoord Werfgoed is gedoopt.

Het is een nautisch evenement, met een hoofdletter N. ,,Laat ik het zo zeggen: op een bruiloft moet alle aandacht naar de bruid gaan en kleden de andere dames zich daarom niet te mooi. Hier geldt dat er niet zo veel toestanden omheen moet zijn dat je de schepen bijna vergeet,’’ formuleert Museumhaven-bestuurslid Michiel Tegelberg het. ,,Alle eer moet naar de schepen gaan.’’

Toch staat er een leuk omlijstend programma. Er dwalen straatartiesten rond, er zijn diverse kinderactiviteiten (zoals aquaballen op het water), er kan opgestapt worden voor een rondvaart langs de boten en er worden ambachten gedemonstreerd. Nabij het Schipperscafé wordt bijvoorbeeld getoond hoe het smeden en klinken in zijn werk gaat.

Vermakelijk onderdeel belooft de ’accutolrace’ te worden. Die staat voor zaterdag vanaf één uur op het programma. Een wedstrijd in de sfeer van ’Ter land, ter zee en in de lucht’, waarbij over een kort parcours wordt gestreden met zelfontworpen vaartuigen voortgedreven door een boortol.

Het laatste nieuws

Klimmuur in DEN HELDER

Adres:
Jan in ‘t Veltstraat 94
1781SL Den Helder
06 - 484 07 614
http://www.klimmuurdenhelder.nl

Klimmen: Ja
Boulderen: Nee
Indoor: Ja
Outdoor: Nee
IJsklimmen: Nee

Klimmuur is gevestigd op een bijzondere locatie: de OLVOO-kerk in Den Helder met een muur van 10m hoog

Het laatste nieuws

                                                                              Geplaatst 4 juli 2013

DEN HELDER - Het hoogheemraadschap werkt aan een innovatieve stuw bij Fort Dirksz Admiraal aan de Texelstroom. De nieuwe stuw maakt een verbinding in het gescheiden watersysteem tussen De Linie en de kanoroute. Binnenkort kunnen kano's en andere kleine bootjes van de Callantsogervaart bij Julianadorp dan ook helemaal doorvaren naar Willemsoord in het noorden en Fort Erfprins.

De dubbele, doorvaarbare stuw is een bijzonder stukje techniek. Twee stuwen worden aan elkaar gekoppeld, waarbinnen een afgesloten sluis wordt gecreëerd. Met een druk op de knop kan een kano of bootje de sluis invaren. Wanneer de eerste stuw afgesloten is zakt het schot van de tweede stuw omlaag en kan de waterrecreant zijn weg vervolgen. De stuw houdt de Koegraspolder droog tijdens een hoge waterstand, maar ontsluit ook de vaarroute naar Willemsoord in het noorden en Fort Erfprins in het westen.

Het laatste nieuws

                                                                     Geplaatst op± 22 januari 2013

Dit jaar is er in Den Helder weer een groot evenement dat veel bezoekers trekt.
Kijk maar eens op de onderstaande link en zie wat we tijdens Sail 2013 gaan doen.
http://www.saildenhelder.nl/

IN HOOFDLIJNEN

Donderdag 20 juni 2013

Alle aangemelde schepen liggen vanaf 06.00 op de Rede van Texel en zullen daar de gehele dag blijven liggen. Hiermee wordt eenmalig een uniek beeld geschapen, alsof het een blik op de Gouden Eeuw betreft. De Retourvloten van de VOC en de oorlogsvloten lagen soms wekenlang op deze Rede, wanneer zij daar hun schepen gingen bevoorraden, vee en andere levende have innamen aan boord (als vers voedsel) en water werd geladen vanaf Texel. Wanneer alle voorraden eindelijk aan boord waren moest men wachten op een gunstige wind om uit te zeilen. Dit historische beeld gaan wij zien op 20 juni, als een schilderij uit vervlogen tijden. Het zal uniek zijn om met eigen schip of bootje langs deze vloot te varen, om vanaf het water te kijken naar de indrukwekkende masten van de Tall Ships, de fraaie boegbeelden en de achterspiegels. Het is ook een bijzondere dag voor relatiemarketing, het ontvangen van zakelijke gasten aan boord van één van de Nederlandse Tall Ships, die daar speciaal voor uitgerust zijn. Aan het eind van de middag varen de schepen één voor één naar binnen, om af te meren in de haven van Den Helder.

 

Overigens gelden er ‘spelregels’ voor de zakelijke tochten en worden er speciale afspraken gemaakt tussen de organisatie en de eigenaren van schepen die hieraan willen deelnemen. Om de veiligheid op het water te garanderen en wildgroei te voorkomen, is het noodzakelijk dat deelnemers zich conformeren aan de voorwaarden die de organisatie stelt. De voorwaarden zullen t.z.t. ook op deze site verschijnen.

Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni 2013

Alle schepen liggen op hun plaats, de relatieschepen varen met hun gasten en de rondvaarten voor het publiek eveneens. Den Helder zindert van al dit feestgedruis en iedereen geniet met volle teugen van het fraaie schouwspel. Ook de Marinedagen 2013 zijn in volle gang en als het weer dan ook nog meewerkt… Het spreekt vanzelf dat er alle dagen muziek zal zijn op het evenemententerrein, feestelijke activiteiten zullen plaatsvinden, demonstraties en vuurwerk. Ook Willemsoord en het centrum van Den Helder zullen alle dagen zoveel mogelijk bij het evenement worden betrokken. En de bemanningen zullen natuurlijk een Crew Parade houden in een feestelijke optocht. De exacte dag moet nog worden vastgesteld.

Zondag 23 juni 2013

De omlijstende programma’s zullen iedere dag tijdens Sail Den Helder 2013 plaatsvinden. Tot aan het eind van de middag liggen de schepen binnen in de haven. Daarna zullen ze in een spetterende Parade of Sail de haven verlaten en brengen ze een laatste groet, die natuurlijk vooral vanaf de dijk uitstekend kan worden gevolgd. Met naar verwachting een grote vloot van grotere en kleinere particuliere schepen, die de Parade zullen begeleiden!


Het laatste nieuws

Op 1 januari 2013 hebben we hier op het strand de nieuwjaarsduik, zin in een baantje zwemmen? Of alleen genieten met chocolademelk in het restaurant kan ook natuurlijk.

Het laatste nieuws

Van de VVV einde seizoen 2012

Het seizoen zit erop

Voor een aantal heeft het seizoen helaas niet gebracht, wat ervan verwacht werd. Terwijl ook bij een groot deel van de toeristisch ondernemers tevredenheid overheerst over het seizoen.

Mooi weer aan de kust
Een van de redenen is het weer(bericht). De klant beslist steeds later waar hij zijn vakantie doorbrengt. Als de voorspellingen in Nederland niet goed zijn, kiest hij voor een vakantie elders. Via de sociale media zijn er tegen offensiefen, want het weer aan de kust is immers altijd beter dan vooraf wordt voorspeld. Want feit is dat men graag aan onze kust vertoeft. Zijn de voorspellingen voor een bepaald weekend uitstekend, dan lopen de mailboxen vol en staat de telefoon roodgloeiend om een plekje te reserveren.
De VVV, toeristische organisaties en ondernemers, zullen er alles aan moeten doen om de toerist te overtuigen volgend jaar de Kop van Noord-Holland als vakantiebestemming te kiezen.

VVV gids 2013

De VVV is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor 2013. Meer en meer zal de focus komen te liggen op online marketing en ook de sociale media zal nadrukkelijk worden ingezet. Op dit moment hebben wij op twitter 1400 volgers. Door de inzet van een daartoe gespecialiseerd bedrijf zal dit aantal binnen een paar maanden met honderden toenemen.

Adverteren
De VVV gids is inmiddels weer in voorbereiding. Omdat men zich meer en meer via internet informeert kan de oplage naar beneden bijgesteld. Wij zijn echter van mening dat een dergelijke uitgave (nog) niet verdwijnt. Men heeft nog steeds graag iets in de hand. Heeft u interesse om te adverteren? Neemt u dan even contact op met Atina Kruijer, 0224—581541, a.kruijer@vvv-knh.nl

50+ beurs

De VVV heeft de Kop gepromoot tijdens 50+ beurs, die onlangs in Utrecht werd gehouden. In de gezamenlijke Noord-Holland stand hebben medewerkers van de VVV onze regio aangeprezen aan de talloze bezoekers. Onze regio bleek populair onder deze belangrijke doelgroep.

Gratis zakje bloembollen
Geïnteresseerden ontvingen een gratis zakje bloembollen, aangeboden door Bloeiend Zijpe. Deze geste werd bijzonder op prijs gesteld en trok veel belangstelling. Een aantal bedrijven uit de regio werd extra onder de aandacht gebracht. Zij lieten via de VVV hun flyer verspreiden. Camping Callassande stelde een prijs beschikbaar voor de prijsvraag die door Zilte Zaken werd georganiseerd.

  

VVV-congres uitreiking Rob de Bes Award

Op 27 september werd tijdens het VVV-congres in Apeldoorn de Rob de Bes Award uitgereikt. De VVV Rob de Bes Award, bestaande uit een trofee en een geldbedrag van 10.000 euro netto, is de stimuleringsprijs van de gehele VVV-sector voor ondernemers uit de vrijetijdseconomie. Bloeiend Zijpe was een van de genomineerden. Helaas ging Bloeiend Zijpe niet met de prijs naar huis. De jury bestaande uit o.a. mevr. Carla Peijs, Commissaris van de Koningin van de provincie Zeeland reikte de prijs uit aan Erve Broam uit Agelo.

Trots op Bloeiend Zijpe
Natuurlijk was er bij de afgevaardigden van Bloeiend Zijpe teleurstelling, maar een gevoel van trots overheerste. “We hebben met de nominatie landelijke aandacht gekregen en dat is veel waard”, aldus Willem Vink.

Schoonste Strand van Nederland

De kust van de gemeente Zijpe heeft er een ster bijgekregen voor het ‘Schoonste Strand van Nederland’. Jaarlijks kan het publiek stemmen voor het ‘Schoonste Strand van Nederland’. Met een gemiddelde score van 9,7 zijn de Nederlandse stranden zelfs nog schoner dan het record van vorig jaar. Ook Zijpe is met 0,35 punten gestegen. Zijpe is daarmee gestegen van 3 naar 4 sterren. Deze nominatie is onlangs op het strand van Den Haag overhandigd aan wethouder Morsch en hangt in de hal van het gemeentehuis in Schagerbrug.

Toeristische Netwerkdag Noord-Holland 2012

Het Toeristisch Platform Noord-Holland organiseert op 1 november 2012 een toeristische Netwerkdag in Campingpark De Bongerd te Tuitjenhorn met als thema: “Dag met pit”. Er is een inspirerend programma samengesteld, waarin voldoende ruimte is om ook uw stem te laten horen. U kunt zich aanmelden via www.toerismedag.nl

Gastvrij Noord-Holland

Gastvrij Noord-Holland is een project van ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en heeft als doel de kwaliteit van de vrijetijdsindustrie te versterken. Er wordt ingezet op kennis delen, stimuleren van innovatie en samenwerking bij ondernemers en overheid.

Themabijeenkomst op 8 oktober
De eerstvolgende themabijeenkomst in het kader van Gastvrij Noord-Holland 2012 wordt in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon georganiseerd op maandag 8 oktober a.s. van 19:30 - 22:30. Locatie: De Groot Recreatie, Gemeenelandsweg 50 1777 NN, Hippolytushoef. U kunt zich aanmelden via info@gastvrijnoordholland.nl

Meer informatie: www.gastvrijnoordholland.nl

Volg de VVV op Twitter en wij volgen u terug!

twitter
@VVV_KNH
@boerzoektgast

facebook
www.facebook.com/vvvkopvannoordholland
www.facebook.com/boerzoektgast

Het laatste nieuws

Iedereen kan gaan klimmen in de Klimvallei

Iedereen kan gaan klimmen in de Klimvallei

Den Helder – Vijf jonge klimmers, behorende bij een kinderfeestje, waren zaterdag de eerste gebruikers van het nieuw geopende Outdoor klimpark bij de Helderse Vallei. Er moest op de openingsdag nog van alles gebeuren, maar uiteindelijk kon er dan toch geklommen worden. Den Helder is weer een aansprekende attractie rijker.

De Klimvallei zou eigenlijk om twee uur ’s middags worden geopend, maar dat werd uiteindelijk drie uurtjes opgeschoven. “We moesten nog wat laatste werkzaamheden verrichten en de eerste vijf instructeurs moesten zaterdag eerst nog hun examen afleggen. Ze zijn gelukkig allemaal geslaagd, zodat iedereen veilig kan komen klimmen onder deskundige leiding”, vertelt Walter Bisselink, initiatiefnemer van het park.

Het klimpark heeft drie routes om uit te kiezen en is toegankelijk voor jong en oud, van 8 tot 80. “Je moet echter wel over een goede lichamelijke conditie beschikken en daar teken je ook voor bij deelname”, benadrukt Bisselink. “We kunnen uiteraard niet iedereen eerst een fysieke check geven, daarom moet jezelf verklaren in orde te zijn. Het klimmen is dan ook op eigen risico.”

Veiligheid
Voor wie het aankan, is de veiligheid verder wel in orde. “Het parcours is officieel gekeurd en iedereen die gaat klimmen zit gezekerd volgens het Smart Belay Systeem. Dat betekent dat je altijd met twee haken vastzit en dat ze niet tegelijkertijd geopend kunnen worden. Als je van plek naar plek klimt, kan het dus niet gebeuren dat je opeens beide haken los hebt.” Het klimmen vindt plaats onder leiding van gediplomeerde instructeurs. Zij verzorgen de uitleg, houden in de gaten of alles veilig verloopt en zijn ook getraind om interventie te plegen. “Stel dat iemand halverwege niet meer verder durft, dan zijn ze ook in staat zo iemand weer veilig naar beneden te krijgen.”

De routes zijn 110 of 130 meter lang en tellen drie lussen, zodat het parcours drie keer zo lang is. “We hebben de blauwe route van 110 meter en op vier meter hoogte, de rode route van 130 meter en op acht meter hoogte en tenslotte de zwarte route. Die is net zolang en hoog als de rode, maar wel een stuk moeilijker. De zwarte is overigens nu nog niet geopend, die volgt komende week.”

Twee tot drie uur
Het parcours telt in totaal 33 elementen (hindernissen) en het klimmen gebeurt zowel horizontaal als verticaal. Inclusief uitleg duurt een rondje tussen de twee en drie uur. “Dat is dus ideaal voor een leuke bedrijfsactiviteit of een kinderfeestje”, stelt Bisselink. “Het park is groot genoeg voor honderd mensen die gelijktijdig klimmen, maar voorlopig houden we het bij maximaal vijftig. Als het een succes blijkt, kunnen we later altijd nog extra materiaal inkopen voor meer deelnemers.”

Het idee voor het klimpark komt bij Bisselink zelf vandaan. “Ik ben altijd al bezig geweest met outdoor sport en kwam in het buitenland dit soort parken tegen en dacht: dat wil ik ook. Drie jaar geleden was toenmalig wethouder Hans Boskeljon op zoek naar mensen met leuke ideeën voor dit gebied en toen heb ik me gemeld. Het heeft nog even geduurd voor het allemaal kon worden gerealiseerd, maar nu is het dan eindelijk zover.”

Open
Het park is vanaf nu zeven dagen per week geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. Dit geldt in elk geval voor de periode tot oktober, daarna kan klimmen alleen in het weekeinde of op afspraak. In december en januari is het park gesloten. “We willen binnenkort ook nog beginnen met nachtklimmen, dus als het donker is. Dan klim je met een helm met lamp op het hoofd.”

Voor kinderen tot 12 jaar zijn de kosten 12,50 euro, voor jongeren tot 16 is het 15 euro en iedereen van 16 jaar en ouder betaalt 17,50 euro. Voor groepen zin er speciale tarieven mogelijk.

Het laatste nieuws

Zes Blauwe Vlaggen voor Den Helder geplaatst op: 2012-05-25

In 2012 wappert in Den Helder de Blauwe Vlag bij de strandslagen Zandloper, Duinoord en Julianadorp aan Zee en de jachthavens Breewijd, KMJC en Willemsoord. Samen met vertegenwoordigers van de Stichting Strandexploitatie Noordkop haalt wethouder Kees Visser haalt de vlaggen vrijdagochtend op in Noordwijk. Aansluitend deelt hij de eerste vlag officieel uit aan paviljoen Zee van Tijd op strandslag de Zandloper. Volgende week maakt hij een rondrit langs de overige locaties om de vlaggen officieel uit te delen.

Wethouder Visser: “Het ophalen van vlaggen in Noordwijk is vooral een feest van de organiserende Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Omdat ik deze prima promotie voor Den Helder graag met de lokale ondernemers en organisaties wil vieren, maak ik woensdag een rondje om ze persoonlijk te bedanken voor hun inzet. Dankzij hun inspanningen hebben wij als stad een extra visitekaartje voor onze gasten.”

Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft het afgelopen jaar ervoor gezorgd dat de drie vlaggen voor het Helderse strand weer zijn binnengesleept. De SSN zorgt er sinds 2010 voor dat het Helderse strand, schoon, heel en veilig is voor inwoners én toeristen.

140 vlaggen in Nederland
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft Den Helder dit jaar zes Blauwe Vlaggen toegekend. In totaal werd de vlag uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden en 88 jachthavens. De overhandiging vond plaats in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee, in het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. Hij opende het Blauwe Vlag seizoen met het hijsen van de vlag op het strand.

Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Het laatste nieuws

22 april 2012

Mozaïekroute door de Bollen (29 april).

Monnikenwerk is het. Een mozaïek maken. Maar toch steken elk jaar weer honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen om de mozaïeken op tijd klaar te krijgen. Al deze huzarenstukjes van groot tot klein zijn te bekijken tijdens de Bloemendagen van 29 april tot 2 mei. De mozaïeken staan verspreid door Anna Paulowna en Breezand. Het evenement is gratis te bezoeken.

Het laatste nieuws

22 april 2012

Ook zin in de zomer?

300 meter van ons appartement staan de strandhuisjes van Landal in Julianadorp aan zee. Deze huisjes hebben van het publiek een 9,6 gekregen en zo werd het bedrijf dus winnaar van de Zoover Awards in de catagorie Beste vakantiepark van Nederland.

Het laatste nieuws

22 april 2012

Natuurbeleving in Zwanenwater (28 april).
Het Zwanenwater biedt maar liefst 600 hectare natuurbeleving. Duinlandschap, moerasgebied, zoetwatermeren, bos en heide. De rijkdom van flora en fauna kan in het Zwanewater tijdens een natuurbelevingswandeling van 3 uur op 28 april op een unieke wijze worden ervaren. De wandeling voert de deelnemers buiten de gebaande paden. Belangstellende nemen actief deel aan het waarnemen van planten, bomen en landschappen met gebruikmaking van allae zintuigen. Tijdens de wandeling wordt men begeleid door excursieleiders van Natuurmonumenten.
De aanvangstijd van de wandeling is 10.30 uur en rond de klok van 13.30 uur keert men weer terug. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats.
Het is noodzakelijk vooraf te reserveren op 035-6559955 tijdens kantooruren.
Of via www.natuurmonumenten.nl
De kosten zijn € 7,- voor niet leden en € 4,50 voor leden.

Het laatste nieuws

12 April 2012.

Je zou er haast een stoeltje naast willen zetten om wat langer te genieten.

Het laatste nieuws

12 April 2012

Heerlijk weer vandaag de lucht ruikt zoet en de omgeving is gekleurd.
Jammer dat dit maar voor eventjes is.

Het laatste nieuws

3 April 2012

Onze gasten kunnen de bollenvelden bewonderen met de pasen.
Ze staan nu volop in bloei.
Dat wordt genieten.

Het laatste nieuws

19 maart 2012

De bollentijd is in aantocht en kleuren de velden al een klein beetje geel.
Heerlijke tijd om te wandelen langs de bollenvelden van Julianadorp.
De Lente!

Het laatste nieuws

17 maart 2012

Vandaag een infomap gemaakt met belangrijke telefoonnummers, informatie over evenementen en fiets en wandelroutes.

Het laatste nieuws

10 maart 2012

Julianadorp aan zee heeft er een prachtige verhuurlocatie bij gekregen.
Niet zomaar een appartement, maar een appartement met allure en ambitie.
Een plek waar je verwent wordt. Een plek om tot rust te komen.
Een plek om je zorgen even te vergeten en heerlijk uit te waaien.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.10 | 21:06

Geboekt voor vrienden maar wel even zelf bezocht en kennisgemaakt. Fantastische grote en mooie B&B met lieve eigenaars. Een aanrader!

...
03.08 | 23:34

3 nachten verbleven bij Yvonne en Max. We werden hartelijk ontvangen en hebben al die dagen heerlijk genoten. Yvonne en Max bedankt we komen zeker weer!

...
23.02 | 08:45

Inmiddels twee x twee dagen bij Yvonne en Max geweest. De derde twee dagen komt er aan. Omdat het gewoon goed is. Hartelijke ontvangst. Zelfs in details klopt.

...
22.02 | 14:29

We had a wonderful time at "uitwaaienAnnZee". The host and hostess spoke English beautifully and the accommodations were superb.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE